• Torsdag 29 oktober Kl 13-15 - Stora Ek Torbjörn Nordberg berättar om restaureringen av parken och byggnaderna samt Eks kyrka. Deltagaravgift 50 kr.
  • Söndag 22 november Kl 13 - 16 - Jul på Persgården Gå Kulturstigen därefter servering utomhus av korv och bröd, glögg, saft och pepparkakor. Bakluckeloppis. Tomten kommer.

Föredrag på Marci Hus

Åke Möller höll föredrag om Mariestad, Leksberg och Ullervad med utgångspunkt i hans nya bok för en fullsatt lokal. Ungefär 70 personer hade hörsammat vår inbjudan. Sedan boksläppet är det många som vill tinga honom till att berätta mera. Detta var hans tionde föredrag. Karströms bokhandel fick sålt många böcker denna kväll och åhörarna lyssnade till alla spännande fakta som Åke lyckats leta reda på om vår tidiga lokalhistoria. Boken är en stor bedrift och måste hädanefter räknas med - inte bara till lokalhistoria - men också till den svenska historieskrivningen.

År: 1918
Motiv: 10-28Konfirmation 1918
Personer: 1918 10-28 Konfirmation 1918 Stående nr 1 Karl Andersson, nr 5 Martin Jansson, nr 6 Nils Napoleon Nilsson, nr7 Efraim Andersson. Sittande nr 1 Greta Jarl-Hammar, nr 4 Prästen Jungner.