• Torsdag 23 januari Kl 19 - Film- och musikafton i Leksbergs församlingshem Mellan bleke och storm. Film av Anette Lykke Lundberg Musikunderhållning. Entré 70 kr. inkl. kaffe.
  • Torsdag 19 mars Kl 19 - Årsmöte på Marci Hus församlingshem Föreningen bjuder på kaffe. Åke Möller berättar.

Varggropen i Käckestad

Om varg och björn

En stilla varm (9° C) solrik kväll hade vi dukat upp med Irene Skogsbergs goda soppa och hembakade rågkakor, ost, kaffe och dricka uppe på höjden vid varggropen. Eldfaran gjorde att vi fick undvara den utlovade elden. Kjell Skogsberg hade lyckats med konststycket att flytta den stora fulla grytan hela vägen hemifrån till bordet utan att spilla och hålla soppan varm. Truls Wiberg berättade om Tasse i gropen, om vargens liv och en spännande historia om bakgrunden till Selma Lagerlöfs Gösta Berlings slädresa med vargarna i hasorna. Vidare gick kvällens berättarresa till Svalbard och Andre'es Nordpolsfärd, isbjörnar och björnarna som besöker våra skogar här en gång emellanåt. Vi fick höra Tasse yla och björnar som röt så det skakade i porslinet. Till slut sänkte sig solen ner över Karleby skogar och vi var eniga om att detta hade varit en ovanligt fin kväll som vi måste göra om.

År: 1947
Motiv: David Erikssons lastbil med finnpojken Johanni på flaket,