• Torsdag 24 januari Kl 19 - Film och musikafton på Marci Hus - Ullervads församlingshem Bertil Svenssons film: Glada original, del 1 visas av Joachim Johansson. Musikunderhållning. Lotterier. Entré 70 kr. inkl. kaffe.
  • Torsdag 21 mars Kl 19 - Årsmöte i Leksbergs församlingshem Lars Nolberger berättar om biodling. Lotterier. Föreningen bjuder på kaffe.

Jägarkväll

Rovdjursspåraren Gillis Persson besökte Pergården onsdag den 25 april och berättade om vargar och lodjur i vår närhet. Vi fick en bra inblick i hur svårt det kan vara att tyda och artbestämma spåren. Föredraget kompletterades med en rad fina bilder från viltkameror och spårningsuppdrag. Spännande att höra om hur man kan se vilket rovdjur som varit framme. Mats Karlsson hade ordnat med varma smörgåsar och kaffe. Storstugan var fylld med intresserade åhörare och Gillis svarade på många frågor. Arrangemanget sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

År: 1947
Motiv: Boningshuset Mellomgården Vallby.
Personer:
Fotograf: Nils Pauli